Uczniowie klasy 4b z wieluńskiej Szkoły Podstawowej nr 2 postanowili w tym roku zorganizować dla koleżanek z klasy nietypowy Dzień Kobiet. Zaprosili je na warsztaty gastronomiczne Zespołu Szkół nr 1 a tam był ciekawy wykład o zdrowym odżywianiu, zabawa w odgadywanie smaków i wspólne przygotowanie deseru.
Natalia Dwornicka i Adam Armanowski z klasy 4b:
Jest to wyjście zorganizowane z okazji Dnia Kobiet. Dowiedzieliśmy się jak zdrowo się odżywiać i braliśmy udział w rozpoznawaniu smaków. Zadania były dosyć łatwe. Wiemy teraz, w jakiej ilość jeść cukier, że trzeba go jeść jak najmniej. Będziemy robić panna cotte, jeszcze nigdy tego nie robiliśmy, ale coś próbowaliśmy. Jeśli opanuje się podstawy to reszta pójdzie z górki.
W gotowaniu uczniów „dwójki” wspierali nauczyciele i uczniowie Zespołu Szkół nr 1.