MIĘDZY NOŻEM A WIDELCEM

Radio Ziemi Wieluńskiej we współpracy z warsztatami gastronomicznymi
Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu zapraszają do wspólnego gotowania.
W każdej audycji "Między nożem a widelcem" oprócz przepisu na smaczny
obiad znajdą Państwo ciekawostki ze świata przypraw, warzyw itp.
W każdą niedzielę o 13:15 zapraszają Magdalena Jaroch i Przemysław Banaś.



18.03.2018
Krzysztof Matuszkiewicz, znany z programu TOP CHEF, Sebastian Michałczyk z Wielunia, Mateusz Rosiak z Wrocławia i Ryszard Konieczka to kolejni kucharze, którzy na początku miesiąca włączyli się w akcję charytatywną dla wielunianki Agnieszki Kubis. Posłuchajcie rozmowy:



(13:27 min.)



11.03.2018
Szymon Ryba z Pabianic, Tomasz Wróbel z Wielunia i Piotr Barczyński z Wrocławia w ubiegłym tygodniu włączyli się w organizację charytatywnej kolacji degustacyjnej dla Agnieszki. Podczas przygotowywania swoich popisowych dań dla gości znaleźli czas na krótką rozmowę o pasji do gotowania



(08:54 min.)



04.03.2018
W audycji kilka słów o witaminie C



(12:22 min.)



25.02.2018
W audycji kilka słów o oleju



(10:32 min.)



18.02.2018
W audycji kilka słów o diecie „5 do 2”



(10:25 min.)



28.01.2018
W audycji powiemy m.in. o naleśnikach



(11:49 min.)



21.01.2018
W audycji kilka słów o podrobach



(11:22 min.)



14.01.2018
W audycji kilka słów o cytrusach i granatach



(09:47 min.)



07.01.2018
W audycji kuchenne podsumowanie 2017 roku



(08:47 min.)