Uczniowie z wieluńskiego gastronomika dostali się do finału Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych

   Tort wykonany przez uczniów III klasy cukiernik z Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu znalazł się wśród 12 najlepszych w Polsce zakwalifikowanych do Finału VII Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2017.
    - Startowaliśmy w konkursie Expo Sweet 2017, finał będzie w Warszawie. Przygotowaliśmy tort w czekoladzie, na którym była mapa Polski z czekolady plastycznej, na niej kontury województw z innej czekolady. Był to bardziej tort deserowy z biszkoptu migdałowego, galaretki kawowej, musu pomarańczowego i czekoladowego z ożywiającym musem z cukinii i chrupką z orzechów, soli morskiej i trawy cytrynowej.


- mówił Michał Szwarczewski, który będzie reprezentował szkołę wspólnie z Kamilą Glądałą. Podczas finału na przyszłych cukierników czeka bardzo trudne zadanie. Będą musieli przygotować 8 deserów, dwa torty w tym jeden z dekoracją. Tym bardziej 1 marca będziemy trzymali kciuki za wieluńskich uczniów.

Zdj. facebook Zespół Szkół nr 1 w Wieluniu
REDAKCJA PORTALU radiozw.com.pl NIE ODPOWIADA
ZA TREŚĆ KOMENTARZY ZAMIESZCZANYCH PRZEZ INTERNAUTÓW

REKLAMA